Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Tvangsmulkt

Tvangsmulkt

Skatteetaten innfører fra 2017 tvangsmult som vil gi langt strenger reaksjoner enn dagens ordning. Det er derfor svært viktig at vi får opplysninger i god tid slik at vi har mulighet til å levere pliktige opplysninger innen de fastsatte fristene. Vi har satt opp noen viktige frister og datoer her. Øvrige frister finner du hos skatteetaten her.

Satser

Størrelsen på tvangsmulkten følger rettsgebyret, som blir 1.049 kr i 2017. Satsene blir som følger:

  • For manglende levering av skattemeldinger (tidl. selvangivelse, omsetningsoppgaver mv.)  – 1/2 rettsgebyr pr. dag, og maksgrense 50 rettsgebyr pr 2017 som gir en maksgrense på 52.450.
  • For manglende levering av tredjepartsopplysninger (tidl.ligningsoppgaver og grunnlagsdata) -   1 rettsgebyr pr. dag, med maksgrense 50 rettsgebyr som gir en maksgrense på 52.450.
  • For bokføringspålegg – 1 rettsgebyr pr dag og maksgrense 1 mill NOK

I særlige tilfeller kan tvangsmulkten settes lavere eller høyere

Skattemeldinger omfatter inntekt og formue, merverdiavgift, særavgifter og melding om trekk.

Tredjepartsopplysninger omfatter nesten all annen innrapportering, for eksempel aksjonærregisteroppgave, informasjon fra boligsameier, informasjon om pass og stell av barn, data om verdipapirfond og innskudd, utlån og renter.

Kilder:

http://www.skatteetaten.no/no/Om-skatteetaten/Om-oss/Prosjekter/ny-skatteforvaltningslov/tvangsmulkt/

http://www.skatteetaten.no/no/Bedrift-og-organisasjon/frister-attester-og-regnskap/tvangsmulkt/Personvernerklæring

Logg inn